Perustaidot

Perustaidot

Arjen perustaidoista tärkeimmät ovat hihnassa kauniisti kulkeminen ja toimiva luoksetulo. Arkitaidot eivät itsessään ole vaikeita, mutta haasteita tekee alati vaihtuvat häiriöt ja loputtomat paikat, missä koiran pitäisi pystyä keskittymään omistajaansa. Jotta tämä onnistuisi, on arjen taitojen opettamiseen panostettava. 

Käytännössä koira on hallinnassa, jos sillä on yksi varma vihjesana tai käsky, joka toimii missä tahansa ympäristössä ja minkä tahansa häiriön läsnäollessa. Tämä tarkoittaa sitä, että tuota yhtä asiaa on harjoiteltava tuhansien toistojen verran järjestelmällisesti erilaisissa tilanteissa! 

Oikeassa elämässä emme kuitenkaan pärjää tuolla yhdellä käskyllä, sillä tilanteen ovat moninaisia. Koiran pitää osata matkustaa eri kulkuvälineissä, ohittaa toiset koirat ja ihmiset rauhallisesti jne. Koulutuksissamme pääset harjoittelemaan näiden lisäksi myös koiran tunnetilojen hallintaa ja viemään näitä taitoja erilaisiin tilanteisiin. 

Satsaus arjen taitoihin koiran ollessa nuori takaa helpomman loppuelämän! Mutta jos tämä on jäänyt liian vähälle huomiolle, vanhakin koira oppii! 

6 tuotetta

Laskeva järjestys
per sivu