Sosiaalistaminen

Sosiaalistaminen

Jokainen toivoo itselleen reipasta ja rohkeaa koiraa. Arkuus on asia, joka aiheuttaa eniten käytösongelmia aikuisena. Siksi kannattaa alussa panostaa siihen, että pentu näkee erilaisia koiria, ihmisiä ja asioita ensimmäisten viikkojen aikana. 

Sosiaalisuuden herkkyyskausi päättyy noin 15 viikon iässä. Tämä tarkoittaa sitä, että pennun pitäisi nähdä useita kertoja kaikki ne asiat, joita sen pitää pitää normaalina elämään kuuluvana asiana. 

Ota siis pentusi mukaan eri paikkoihin niiden ensimmäisten viikkojen aikana, jolloin pentu on luonasi. Huolehdi siitä, että kokemukset ovat koiralle miellyttäviä, eikä ne rasita pentua liikaa. VisioShopiin voit tulla aukioloaikojen puitteissa pennun kanssa tutustumaan myymälän ja koirakoulun tuoksuihin. 

Leikkikoulu tarjoaa mahdollisuuden sosiaalistaa turvallisesti, ammattilaisten valvonnassa pentua muiden pentujen läsnäoloon. Pennut kehittävät motorisia taitojaan ja oppivat puhumaan koiraa leikkiessään samankokoisten ja -ikäisten pentujen kanssa. Koiran pitäisi nähdä muita koiria viikoittain vähintään puolen vuoden ikään asti. Kuitenkin, jotta sosiaaliset taidot myös pysyvät, täytyy niitä käyttää. Aikuinekin koira tarvitsee koiraystävän tai pari. 

Leikkitreffit ovat teinikoirille ja aikuisille tarkoitetut treffit, joissa etsimme sopivaa leikkiseuraa huomioiden koirien sukupuolen, leikkimistyylin ja koon. 

Rokotukset

Mikäli pentusi emä on saanut rokotusohjelman mukaisesti rokotukset, pennullasi on vasta-aineita veressä. Rokotusohjelma perustuukin tähän aikatauluun: kun emältä saadut vasta-aineet alkavat hiipua, on otettava oma rokotus 12 viikon iässä, ja uusintana 16-viikkoisena. Voit siis tuoda rokottamattoman pennun Leikkikouluun! 

Lue lisää koiranpennun sosiaalistamisesta täältä >>

2 tuotetta

Laskeva järjestys
per sivu