Kuonokopat

Kuonokoppa on hyvä opettaa jo pennulle tutuksi ja turvalliseksi välineeksi. Saatat tarvita sitä yllättäen, jos koiralle tapahtuu onnettomuus, se joutuu toisen koiran puremaksi tms. Kipeänä koira kuin koira saattaa purra. Tällöin on koiraa kohtaa reilumpaa, että kuonokoppa on jo tuttu väline.

Paras kuonokoppa on sellainen, jonka väleistä pystyt hyvin syöttämään. Kopan on myös hyvä olla kevyt.
Tällainen on esim. Baskerville-merkkinen kuonokoppa.

 

Ohjeet kuonokopan opettamiseksi mukavaksi

Ota kuonokoppa käteesi siten, että siinä olevan kiinnitysremmit eivät osu koiran naamaan. Voit aluksi laittaa kopan sisään koiran herkkunameja, joita se voi halutessaan käydä syömässä. Älä kuitenkaan houkuttele koiraa, sillä houkuttelu saattaa olla ahdistavaa. Huolehdi myös, ettet työnnä koppaa koiran naamaa kohti. 

Seuraavassa vaiheessa koiran haistelessa koppaa, voit naksauttaa ja palkita. Jos koira arastelee, voit palkata ensin vain kopan katsomisesta ja edetä pikkuhiljaa pidemmälle. Kun koira on rento ja iloinen, voit alkaa palkita kosketuksesta kopan läpi.

Seuraava vaatimustaso on, että koira laittaa nenänsä kuonokopan sisälle. Sitten kuonokoppaa aletaan laittaa kiinni. 

Huolehdi, että koira on rento ja iloinen koko tehtävän ajan! 

 

Autamme mielellämme!

Pyydä meiltä apua mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, jos harjoitus ei etene tai koirasi selvästi pelkää. Mitä vähemmän koiralla on epämiellyttäviä kokemuksia kuonokopasta, sitä helpompi se on opettaa. Kysy eri koulutusvaihtoehdoista asiakaspalvelustamme asiakaspalvelu@koirakouluvisio.com tai 0456 391 396! 

4 tuotetta

Laskeva järjestys
per sivu