Murtola Anne

Olen aktiivinen pitkänlinjan agilityharrastaja ja-kouluttaja, mutta omien harrastusten lajikirjo on parin viimeisen vuoden aikana laajentunut noseworkiin ja hoopersiin, sekä pienesti näyttelyihin ja metsäjälkeen.

Pääsin agilityn pariin 2008, kun tätini pyysi minut katsomaan seuransa agilitytreenejä, sen jälkeen koirahallilla on tullut käytyä melkein joka viikko. Ensikosketukseni agilityn harrastamiseen ja kilpailemiseen tuli lainakoirilla, kunnes 2010 sain ensimmäisen oman koiran, belgianpaimenkoira tervueren Taran. Agilityn harrastamisen ja kilpailemisen täytteisten vuosien ohelle on agilitynkoulutusohjaajana toimimiseen vuosia kertynyt jo 10. Viimeiset neljä vuotta olen kouluttanut viikoittain agilityryhmiä pentualkeista 1-2-luokan kilpaileviin koirakoihin. Rotukirjo kursseilla on ollut laaja, niin seurakoirista, paimeniin ja alkukantaisiin sekä ajaviin – tykkäänkin nähdä useiden eri rotujen edustajia harrastamassa!

Olen käynyt SAGIn koulutusohjaajakurssin 2016 (AVA1) ja joitakin AVA2-kursseja on myös suoritettuna. Olen osallistunut hyppytekniikkakoulutuksiin/-luennoille ja operantin ehdollistamisen koirankoulutuskursseille. Kokemusta ja treeni-ideoita omaan harrastamiseen ja kouluttamiseen tykkään kerätä monilta eri ammattiagilitykouluttajilta Suomesta ja ulkomailta.

Kouluttajana pyrin auttamaan ihmisiä näkemään treeneissä aina jotain positiivista, vaikkei treeni olisi mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Kouluttamisessa minua motivoi ihmisen ja koiranyhteistyön ja suhteen kehittyminen, sekä tietysti lajikehitys. Tärkeää minulle kouluttajana on, että treeneissä saadaan koirakolle hyvä fiilis ja tavoitteeni kouluttajana onkin, että treeneistä lähdettäisiin hyvällä fiiliksellä kotiin. On myös ihana nähdä, kun koira ja ohjaaja syttyvät lajiin ja yhdessä tekemiseen!

Kotona mulla on tällä hetkellä belgianpaimenkoira tervueren Luna (s. 2020) ja Nox (s. 2022). Lunan kanssa harrastettiin tavoitteellisesti agilitya pennusta melkein kilpaileviin, mutta osittaisen ristisidevamman takia jouduttiin jättämään agilityn harjoittelu. Nykyään harrastetaan Lunan kanssa hoopersia ja metsäjälkeä, sekä noseworkiä, jossa kilpailemme KEK1 (2x100p) ja YEK2 sisäetsintäkokeissa, myös yksi YEK ajoneuvokoe on tullut käytyä. Noxin kanssa meillä on päälajina agility, mutta kierrämme myös satunnaisesti näyttelyissä. Kilpaillaan tällä hetkellä agilityssä 1-luokassa – kiirettä kisaradoille ei pidetty, kun halusin painottaa Noxin kanssa agilityn pohjataitoihin sekä esteosaamiseen huomioiden nuoren koiran fyysisen kehityksen. Molempien belgien kanssa on kokeiltu myös paimennusta, ja sitä olisi tarkoitus myös jatkaa. Enemmän agilityn kisakokemusta minulla on ensimmäisen tervun Taran kanssa melkein 7 vuoden ajalta, josta 3-luokassa kilpailtiin 4 vuotta. Suurimpia saavutuksiamme Taran kanssa ovat Nuorten SM pronssi 2012 ja hopea 2013.

Mottoni kouluttajana on "Kun keskityt hyvään, hyvästä tulee parempaa" ????

Visiolla koulutan agilitya ja kaikki riippumatta tavoitteista, iästä tai rodusta ovat tervetulleita kursseilleni!

Nähdään treeneissä!

4 tuotetta

Laskeva järjestys
per sivu