Pennut & Teinit

Pennut & Teinit

On aivan ihanaa tutustua uuteen perheenjäseneen, kun pentu tulee taloon! Maailmaa katselee hetken vaaleanpunaisten sydänlasien takaa, kunnes naskalihampaat painuvat pohkeeseen vähän liian lujaa!

Pentuaikana koira on vastaanottavaisimmillaan koulutukselle. Pentu oppii kaiken aikaa, joten sen toivotun käytöksen vahvistaminen pitäisi aloittaa välittömästi. Ei-toivottu käytös kannattaa jättää huomioimatta. Arka pentu vetäytyy kuoreensa liian voimakkaasta komentamisesta, taistelutahtoinen ja rohkea pentu taas innostuu helposti lisää. Niin tai näin, kieltämällä ei kerrota, miten haluaisimme koiran käyttäytyvän, eikä rakenneta luottamuksellista suhdetta, vaan aiheutetaan konflikteja koiran ja omistajan välille. Kieltämisen sijaan kannattaa näissä tilanteissa vahvistaa luoksetuloa, sillä se on ehdottomasti koiran tärkein taito! 

Teinikoirien kanssa kohdataan uusia haasteita. Kun ulkomaailma alkaa kiinnostamaan noin 5-6 kk iässä, ihmisen tarjoaman palkkioiden arvo romahtaa. Tässä iässä on tärkeämpää kuin koskaan toimia yhteistyössä koiran kanssa, ei kovistella sitä teinikoiran huomion siirtymisestä omistajasta ympäristöön. Kituvuosi on alkanut: haastavin aika koiranomistajana on puolesta koiran ollessa iältään vuodesta puoleentoista. Tällöin koiralla ei vielä ole vahvoja koulutettuja käytöksiä, mutta sillä on energiaa ja omaa tahtoa. Tässä vaiheessa kannattaa panostaa muutamaan tärkeimpään käytökseen, esim. hihnassa kulkemiseen ja luoksetuloon, sekä yhteistyön kehittämiseen aloittelemalla harrastuslajeja. 

Positiiviseen vahvistamiseen perustuva koulutus ei tarkoita kaiken sallivaa vapaata kasvatusta. Vahvistamisen eli palkitsemisen vastakohta ei ole rankaisu, vaan palkatta jättäminen! Kun tämä osataan tehdä oikein, ei konflikteja koiran ja ohjaajan välillä tule, vaan suhde perustuu molemminpuoliseen kunnioittamiseen ja luottamukseen. Tämä on hyvän suhteen perusta, joka luodaan jo pentuaikana. 

Pennuille ja teineille suunnatuissa koulutuksissa opit nämä asiat ja paljon muuta ammattitaitoisten vetäjien ohjauksessa pienessä ryhmässä harjoitellen. 

15 tuotetta

Laskeva järjestys
per sivu