Paavilainen Sari

Sinä annan eläimelle osan vapaa-ajastasi, eläin antaa sinulle koko elämänsä!


Eläintenkouluttaja (at 2010) Sari Paavilainen on positiivisen vahvistamisen ja koirakoulutoiminnan uranuurtajia Suomessa. Hän on työskennellyt eläintenkoulutuksen parissa jo lähes pari vuosikymmentä. Hänellä on myös eläintenkouluttajan ammattitutkinnon arviointioikeudet. Sari on kouluttanut myös ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinonnon suorittajia oppilaitoksissa. 

Työnkuvaan kuuluu myös yhteistyössä Tuire Kaimion kanssa toteutattava eläinnäyttelijöiden koulutus, ja Sari toimii eläinnäyttelijöiden kouluttajana elokuvissa, tv-sarjoissa ja mainoksissa. Sari on myös kirjoittanut ja kääntänyt artikkeleita Canikseen, positiivisen eläinkoulutuksen erikoislehteen, sen alkutaipaleella. Hän on tehnyt yhteistyössä Poptorin kanssa DVD:n Koirien käyttäytyminen. 

Sarin polku eläintenkouluttamisen ammattilaiseksi lähti palveluskoirakokeista. Hänellä on ollut hälytyskelpoinen pelastuskoira. Sittemmin hän on osallistunut meripelastuskoiratoiminnan kehittämiseen sen alkumetreillä yhteistyössä Helsingin meripelastusyhdistyksen kanssa. Sari osallistui myös Ilkka Hormilan vetämään ID-hajutunnistuksen pilottikoulutukseen. 

Sarin tämänhetkiset kiinnostuksen kohteet ovat koiran lajityypilliset käyttäytymismallien ymmärtäminen ja niiden muokkaaminen sekä koiran hajutyöskentely. Hän harrastaa bordercollieidensa kanssa paimennusta, tokoa, hakua ja noseworkia. Tällä hetkellä hän on koiransa Hatin kanssa tokossa voittajaluokassa ja noseworkissa kakkosluokassa (2 x LN KEK2). Lisäksi Hatti on suorittanut BH-kokeen hyväksytysti. Paimennuksessa Hatilla on kaksi luokkanousutulosta ascan started-luokasta, joten seuraavaksi vuorossa open-luokka. Nuoremmat ovat aloittaneet myös noseworkin koeuran ja molemmilla on luokkanousutulos (Hoppu 3 x LN KEK1 > siirto KEK2) ja Hinni 1 x LN YEK SE). Hoppu on suorittanut myös BH-kokeen hyväksytysti. Aiemmalla koiralla hän on saavuttanut tittelit BH HK3 JK1 EK1 TK2 PERA-A PEJÄ FIN MVA ja hän on toiminut hälytysryhmässä koiransa kanssa, sekä käynnistänyt Helsingissä meripelastuskoiratoiminnan samaisen koiran toimiessa harjoituskappaleena. Sari toimii myös Suomen Bordercollie & Australian kelpie ry:ssä pk-toimikunnan jäsenenä. Palveluskoiraliiton eettisen koulutuksen Sari suoritti 2023. 

Sarin ajatuksia voi lukea myös blogista http://saripaavilainen.blogspot.com/
tai kuunnella Podcastia Jalat maassa.


"Viidellä kerralla metsäjäljen perusteet haltuun! Asiantunteva, rauhallinen ja positiivinen kouluttaja :) Koiran ehdoilla eteneminen, mutta jo viidellä kerralla huomattavaa edistymistä. Rauhoittavaa tekemistä koiralle. Kurssilta sai hyvät eväät jatkaa itsenäisesti harjoittelua." 

"Olemme olleet lapinporokoirani Bennen kanssa useamman kerran Häiriköstä harrastuskoiraksi-kurssilla Bennen kanssa. Bennen haaste on, että se on todella vilkas ja reaktiivinen. Sen suurin haaste on, että se haukkuu muille koirille. Kurssilta olemme saaneet vinkkejä vireen tasaamiseen ja keskittymiseen. Minä olen itse oppinut ajattelemaan koiran koulutusta uudella tavalla. Siihen, että voisimme mennä kisoihin, on vielä pitkä matka, mutta jo se, että Bennen käytös arjessa ja lenkeillä on tasaantunut, vähentää meidän molempien stressiä. Kurssilla otetaan huomioon jokaisen koiran ja koirakon tilanne, toiveet ja kehitys."

"Iloista menoa Tokon Viikkoryhmässä. Jokaisesta kerrasta jäi hyvä mieli.Hauska ja hyödyllinen kurssi. Vaihtelevia tehtäviä positiivisella asenteella. Jokaiselle koirakolle yksilöllisiä omaan tasoon ja taitoon sopivia tehtäviä joista sai onnistumisen kokemuksia."

"Koiralle lajinomaista tekemistä Joka Koiran Etsintäkurssilla! Sopivassa suhteessa teoriaa ja hyviä keskusteluja etsintöjen välissä, focus kuitenkin tekemisessä mitä koulutukselta odotinkin. Oli ilo katsoa koirien intoa nenähommiin ja ihmisen etsimiseen. Intoa ja ideaa tästä koulutuksesta saimme yhteiseen tekemiseen koiran kanssa. Suosittelen!"

"Sarin yksityistunnilla, kun myrkkyiässä koiran kanssa paljon hihnakäytöshaasteita. Kaikki ohjeet toimivia ja hyviä omaan tilanteeseen"

"Viretilan hallinta harrastuksissa on hyvä koulutus treeneihin viretilaan. Opin taas paljon omastakoirastani ja mahdollisuudesta vaikuttaa viretilaan."

"Saimme paljon apua erilaisiin käytösongelmiin yksityiskoulutuksesta. Zeldalla ongelmia kiihtymisessä ja pyörien kohtaamisessa. Saimme hienoja vinkkejä eri tilanteiden hoitamiseen, tietoa koiran käyttäytymisestä erilaisissa tilanteissa ja erityisesti suuri apu oli kädestä pitäen opetus pyörien kohtaamisessa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Iso kiitos Sari :-)" 

 

 

20 tuotetta

Laskeva järjestys
per sivu