Käytöshaasteet

Käytöshaasteet

Ongelmakoiria ei ole, on vain koiria, joilla on koulutus kesken! Tämä kysymys on merkittävä siksi, että se, miten näet koiran, vaikuttaa suhteeseenne merkittävästi. Aina kysymyksessä on omistajalleen rakas ja tärkeä koira, jolla on yksi tai joskus useampia käytöshaasteita.

Suurin osa käytöshaasteista on koulutettavissa kohtuullisella työmäärällä, kun tietää mitä tekee. Joskus sama koulutusratkaisu toimii kahden tai useammankin ongelman ratkaisussa. Siksi kouluttajalle kannattaa kertoa heti alkuun kaikki ne tilanteet, mihin haluat muutoksen. 

Ongelmainen käytös saattaa olla myös koiran normaalia käytöstä, joka esiintyy väärässä kontekstissa. Tällöin hyvä vaste saadaan usein jo koiran arkirutiineiden muutoksilla.

Yksityisvastaanotolla pyritään aina ensisijaisesti löytämään käytösongelman syy, jotta muutokset olisivat pysyviä. Pelkkä koulutus saattaa poistaa oireet, mutta koiran käyttäytymistarve jää, jolloin koira ei voi hyvin, ja vanha käytös yleensä palaa. Yleensä kuitenkin koulutusta tarvitaan, jotta ei-toivotut käytökset eivät jää opituksi rutiiniksi.

Koulutus ihan livenä vai nettikoulutus? Meidän ei yleensä tarvitse nähdä käytöstä, uskomme kyllä asiakkaidemme kertoman. Koulutuksessa emme muutenkaan keskity ongelmakäytökseen vaan siihen, miten eläimen toivotaan käyttäytyvän. Toimiva ratkaisu usein on myös nettikoulutus. Koulutus tietokoneen tai kännykän kameran läpi koulutus onnistuu varsin mainiosti, joten olemme auttaneet pidemmän matkan päässä asuvia asiakkaitamme. 
 
Yksityiskoulutuksen tai -kurssin hintaan sisältyy hyvinvointikartoitus syiden selvittämiseksi. Teemme myös yhteistyötä muiden alojen ammattilaisten kanssa koirasi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi. 

Anna siis tiimimme auttaa koirasi hyvinvoinnin takaamiseksi!

Kiitos Sari! Meillä on nyt ehdottamasi tekniikka käytössä lenkeillä ja se on toiminut tähän mennessä hyvin. Yhtään ei-toivottua tilannetta ei ole tullut tämän jälkeen ja nämä treenit ovat joka päivä käytössä. Kiitos vielä nettiohjauksesta, se oli todella arvokasta mulle. Ja arvostan todella paljon sun näkemyksiä, kokemuksia sekä realistista asennetta.

5 tuotetta

Laskeva järjestys
per sivu