Rantamäki Leena

Eläntenkouluttaja

"Rakastan sitä koiran ilmettä, kun se hoksaa, mitä siltä halutaan ja kuinka se innostuu omasta nerokkuudestaan.

Kaikkein parasta kuitenkin on se, kun näkee ohjaaja oivaltavan, kuinka hän saa koiransa kanssa yhteistyön käyntiin.
Erityisen paljon pidän arkojen koirien kanssa työskentelystä. Se herkkyys, jota tähän tarvitaan on suorastaan käsin kosketeltava.
Ja kun koiran itsetunto kasvaa kohisten, on tunne sanoinkuvaamaton.
Eläinten oppimisesta tulee koko ajan uutta tutkimustietoa, joten se, että tässä työssä ei koskaan ole valmis, vaan aina on jotain uutta opittavaa, on myös varsin kiehtovaa."

Tällä hetkellä minulla on vain yksi koira, lakelandinterrieri Zenja (s. 2014).
Zenja harrastaa tavoitteellisesti noseworkiä ja rally-tokoa sekä satunnaisesti tokoa, agilityä ja hoopersia sekä sekalaisia muita hajuhommia. Zenja luonnollisestikin toimii myös koe-eläimenä esimerkiksi uusien koulutustekniikoiden harjoittelussani.

Edesmenneitä koiriani ovat mm. vehnäterrieri Aleksi (2000-2012), kääpiösnautseri Zosie (2005-2020) ja kääpiösnautseri Zissy (2007-2020). Zissy sokeutui 9-vuotiaana ja johdatti minut noseworkin pariin, se ehti treenata itsensä lähes koevalmiiksi, ennen kuin sairaudet veivät voiton. Zosie läpäisi aiemmin nosework-kokeisiin vaaditun hajutestin, mutta koepaikkaa ei onnistuttu koskaan saamaan. Molemmat käppänät kisasivat myös agilityä 3-luokassa ja harrastivat omaksi ilokseen myös tunnistusetsintää.

Koulutan kaikkia arjen taitoja, kuten pentukoulua, arkitottista, luoksetuloa (tämä on yksi suosikkikursseistani!) sekä mm. aroille koirille tarkoitettua aktivointikurssia. Lisäksi hajutyöskentelykursseja, kuten noseworkiä kaikilla tasoilla ihan alkeista aina kisaavien valmennusryhmään asti sekä ID-hajutunnistusta. Myös toko- ja rally-tokoeskarit löytyvät kalenteristani.

Kursseilleni ovat tervetulleita ihan kaikki ohjaajat koirineen ihan omana itsenään oppimaan ja viettämään mukavaa aikaa yhdessä oman koiransa kanssa, sydämellisesti tervetuloa!

Leenan ajatuksia voit myös kuunnella Vision podcastista Jalat maassa.


 

Tuotteet 1-24 / 27

Laskeva järjestys
Sivu
per sivu