Usein kysyttyä

Minkä ikäisen koiran kanssa voi tulla koulutukseen?

Voit tulla koulutukseen jo aivan pienen luovutusikäisen pennun kanssa. Jos pennun emä on rokotettu määräysten mukaisesti, pennulla on emän vasta-aineita veressä ensimmäisiin rokotuksiin asti. Rokotusohjelma on suunniteltu tämän mukaisesti. Riski on toki aina olemassa ja myös rokotettu koira voi sairastua.

Koulutuksellisesti on järkevää aloittaa koiran kouluttaminen silloin kun oppiminenkin alkaa, eli aivan heti. Jos et itse ohjaa koulutusta, ympäristö tekee sen puolestasi. Koulutuksemme perustuu taitavaan palkkion käyttöön. Pakotteita ja epämiellyttäviä rankaisuja ei käytetä.

Onko Pentu-, Teini- ja Arkitottelevaisuuskursseille ikärajoja?

Ei varsinaisesti. Voit valita minkä tahansa arkitaitokurssin koiran iästä riippumatta. Toki kurssin nimi antaa osviittaa siitä, minkä ikäisiä kurssikaverit suurin piirtein ovat. 

Voiko koulutukseen tulla juoksuisen nartun kanssa?

Voi, kunhan koiralla on juoksusuoja sisätiloissa.

Voiko koulutukseen tulla perheenjäseniä katsomaan?

Kyllä voi ja on hyväkin, että perheenjäsenet ovat mukana, jotta kaikki oppivat toimimaan samalla tavalla koiran kanssa.

Voinko osallistua kurssille, vaikka koirani on äänekäs ja reaktiivinen?

Koulutuksissamme on aina mahdollista treenata koira kerrallaan, jos ei muuta mainita. Tällöin häiriöt voidaan ottaa mukaan hallitusti. Osallistuminen reaktiivisen koiran kanssa on siis mahdollista kaikissa koulutuksissamme.

Kuinka kauan kurssitunnit kestävät?

Pääsääntöisesti kurssitunnit ovat 50-55 min pituisia, jos ryhmä on täynnä. Vajaaksi jääneissä ryhmissä tunti saattaa olla lyhyempi.  Jos kurssitunnin mitta on jotain muuta kuin edellä manittu, se mainitaan kurssikuvauksessa erikseen. 

Onko Kouluttajakoulutukseen (Koulutuksen perusteet) pääsyvaatimuksia?

Ei ole. Kurssilaisissa on ollut vasta koiran hankintaa suunnittelevia ja jo omaa koirakoulua pyörittäviä. Koulutuksen luonne mahdollistaa sen, että jokainen miettii ja oppii asioita omalla tasollaan. Oppimisen lainalaisuudet ja periaatteet ovat samat, koulutti sitten kontaktia pennulle, käyttäytymisketjuja kisakoiralle tai lastaamista hevoselle.