Pennut ja teinit

Pennut ja teinit

On aivan ihanaa tutustua uuteen perheenjäseneen, kun pentu tulee taloon! Maailmaa katselee hetken vaaleanpunaisten sydänlasien takaa, kunnes naskalihampaat painuvat pohkeeseen vähän liian lujaa!

Pentuaikana koira on vastaanottavaisimmillaan koulutukselle. Pentu oppii kaiken aikaa, joten sen toivotun käytöksen vahvistaminen pitäisi aloittaa välittömästi. Ei-toivottu käytös kannattaa jättää huomioimatta. Arka pentu vetäytyy kuoreensa liian voimakkaasta komentamisesta, taistelutahtoinen ja rohkea pentu taas innostuu helposti lisää. Niin tai näin, kieltämällä ei kerrota, miten haluaisimme koiran käyttäytyvän, eikä rakenneta luottamuksellista suhdetta, vaan aiheutetaan konflikteja koiran ja omistajan välille. Kieltämisen sijaan kannattaa näissä tilanteissa vahvistaa luoksetuloa, sillä se on ehdottomasti koiran tärkein taito! 

Teinikoirien kanssa kohdataan uusia haasteita. Kun ulkomaailma alkaa kiinnostamaan noin 5-6 kk iässä, ihmisen tarjoaman palkkioiden arvo romahtaa. Tässä iässä on tärkeämpää kuin koskaan toimia yhteistyössä koiran kanssa, ei kovistella sitä teinikoiran huomion siirtymisestä omistajasta ympäristöön. Kituvuosi on alkanut: haastavin aika koiranomistajana on puolesta koiran ollessa iältään vuodesta puoleentoista. Tällöin koiralla ei vielä ole vahvoja koulutettuja käytöksiä, mutta sillä on energiaa ja omaa tahtoa. Tässä vaiheessa kannattaa panostaa muutamaan tärkeimpään käytökseen, esim. hihnassa kulkemiseen ja luoksetuloon, sekä yhteistyön kehittämiseen aloittelemalla harrastuslajeja. 

Positiiviseen vahvistamiseen perustuva koulutus ei tarkoita kaiken sallivaa vapaata kasvatusta. Vahvistamisen eli palkitsemisen vastakohta ei ole rankaisu, vaan palkatta jättäminen! Kun tämä osataan tehdä oikein, ei konflikteja koiran ja ohjaajan välillä tule, vaan suhde perustuu molemminpuoliseen kunnioittamiseen ja luottamukseen. Tämä on hyvän suhteen perusta, joka luodaan jo pentuaikana. 

Pennuille ja teineille suunnatuissa koulutuksissa opit nämä asiat ja paljon muuta ammattitaitoisten vetäjien ohjauksessa pienessä ryhmässä harjoitellen. 

Pentujen ja teinien peruskoulutus sisältää aiheita, jotka ovat tärkeitä arjessa. Kursseilla käydään läpi sitä, miten koira oppii, pohditaan eri tapoja vahvistaa käytöksiä, harjoitellaan hihnassa kulkemista, luoksetuloa ja paljon muuta! 

Arkielämän taitoihin kannattaa panostaa, jotta loppuelämä koiran kanssa olisi mutkatonta ja mukavaa. Pennun kanssa on tärkeää tulla kurssille myös siksi, että koulutus muiden koirien kanssa yhtä aikaa, samassa tilassa, on pikkupentuvaiheessa helppoa. Vaikka itse olisitkin vanha konkari koirien koulutuksessa, kannattaa pentu kuitenkin tuoda kurssille sosiaalistumaan. Ja eihän sitä koskaan tiedä, saattaa se konkarikin saada uusia ideoita nykyaikaisiin koulutusmenetelmiin perustuvilla kursseillamme! 

Peruskoulutus tuo myös pohjaa harrastuslajeihin. Kouluttajamme ovat itse myös koiraharrastajia, joten myös peruskoulutuksissa voidaan huomioida tulevat harrastuslajit. Ryhmät ovat pieniä, joten huomioimme yksilöllisiä toiveita mielemmämme!

Tässä kategoriassa on nettikoulutuksia, joihin voit osallistua kotisohvallasi istuen!

Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.