Tunnistusetsintä

Tunnistusetsintä

Tunnistusetsintäkoiralla (ID-koira) tarkoitettaan koiraa, joka pystyy ilmaisemaan annetun lähtöhajun mukaisen hajunäytteen purkkiradalta. Hajunäytteet ovat kaikki eri ihmisten tai saman lajin eläinten, ja lähtöhaju vaihtuu jokaisella kerralla, joskus jopa kesken treenin. Koiralle opetetaan siis uusi haju jokaisella treenikerralla toisin kuin esim. nosekoira etsii aina samaa hajua tai samoja hajuja.

Purkkirataharjoitukset johtavat tunnistusetsintäjäljestykseen, jossa koira jäljestää ominaishajun perusteella missä tahansa ympäristössä. Harjoitukset aloitetaan asfaltilta, jossa ihmisen tai eläimen ominaishajun merkitys korostuu puuttuvien apuhajujen johdosta. Apuhajuja ovat esim. rikkoutuneen kasvillisuuden haju ja polkeutuneen mulla haju.  

Koulutuspolku

Tunnistusetsintäeskarissa harjoitellaan hajujen keräys ja käsittely, lähtöhajun ottaminen, ilmaisukäytös ja tietenkin hajuerottelu! 
Tunnistusetsintä | Rakennuspalikat 1 -kurssilla jatketaan purkkirataharjoituksia, opetellaan jäljestyksessä tarvittava esineilmaisu ja jäljestetään. 
Tunnistusetsintä | Rakennuspalikat 2 -kurssilla harjoitellaan 10 erilaista jäljestyksen palikkaa kuten kulmat ja alustanvaihdot.  
Viikkoryhmään voit siirtyä, kun koirakkona osaatte ID Rakennuspalikat 2 -tason harjoitukset: koira selviää avoimesta alueen jäljestämisestä, kulmista, 2 tuntia vanhoista jäljistä ja osaa ilmaista jäljentekijän pudottamat esineet. 

 

Koulutuksesta sain enemmän kuin osasin odottaa :-). Ja se myös oli hyvää että koiran pitää/se saa itse oivaltaa, ei vain opeteta temppuja vaan koiraa ajattelemaan itsenäisestikin.  Parasta oli selkeys. Hyödyllisintä oli minulle tietysti ohjaus siinä mitä tarvittiin ja motivointi, innostus. Kannustus asioihin joita tarvitsee tehdä. En osaa ehdottaa parannusehdotuksia, olin niin tyytyväinen. 

Merja ja Nipsi, ID-viikonloppu, Mikkeli

 

5 tuotetta

Laskeva järjestys
per sivu