Kanakurssit

Kanakurssit

Eläinten kouluttaminen on mekaaninen taito. Toki tarvitaan muutakin, mutta kouluttajankin kannattaa palastella opittavat asiat osiin. Kanat ovat parhaita opettamaan mekaaniset taidot kuntoon.

Paremmaksi kouluttajaksi opitaan harjoittelemalla asioita käytännössä ja keskittymällä perusasioihin. Workshoppien tavoitteena on ohjata ja tukea kouluttajan ajattelutapaa eläintenkouluttajana sekä kehittää ohjaajan mekaanisia taitoja.

Kanat ovat opettajina säälimättömiä. Ne ovat yksinkertaisia eläimiä, jotka muuttavat käyttäytymistään nopeasti. Tästä johtuen kanan kouluttaminen on koiran kouluttamista tietyllä tavalla helpompaa. Kanojen koulutus etenee nopeasti, mutta toisaalta myös kouluttajan omat virheet tulevat nopeammin esille. Tästä johtuen kanat ovat taitavia kehittämään kouluttajan mekaanisia taitoja: ajoitusta, vahvistetiheyttä, kriteeriä, palkitsemissuuntaa ja –tapaa sekä kouluttajan omien liikkeiden ja eleiden hallintaa sekä “eläimenlukutaitoa”.

Kursseilla teoria ja käytännönopetus vuorottelevat. Operantin ehdollistamisen teoria käydään syvällisesti ja käytännönläheisesti läpi. Kurssit antavat hyvät perusvalmiudet kaikkeen eläinten koulutukseen ja sopivat kaikille eläinten koulutuksesta kiinnostuneille harrastajista ammattilaisiin. Kursseille osallistuminen ei edellytä ennakko-osaamista.

  

Kanakurssit - koulutustekniikan erikoiskurssit

Kurssit tulee aina suorittaa annetussa järjestyksessä ja seuraavalle kurssille osallistuminen edellyttää aiempien kurssien käymistä. Korvaavina kursseina käyvät Bob Baileyn tai Marie Fogelquistin vastaavat kurssit tai Tommyn aiemmin pitämät workshopit. Ensimmäinen kurssi sisältää lyhyen teoria-alustuksen kanaan eläimenä. Kaikki kurssit ovat 2 päivän mittaisia.

 

Kanakurssi 1 - Ehdollistaminen
Kanakurssi 2 - Erotteleva vahvistaminen
Kanakurssi 3 - Ärsykekontrolli
Kanakurssi 4 - Kriteeri
Kanakurssi 5 - Ketjutus
Kanakurssi 6 - Ihmisten ohjaaminen

 

Kanakursseista kiinnostuneille ja ne käyneille on oma ryhmä Facebookissa: https://www.facebook.com/groups/418670665586282/ 

Kanat mediassa:
- HS 29.5.2019: Kanat valtasivat koirakoulun
- YLE Areena 16.10.2019:  Villi Mieli - Kana on viidakon saalistaja

 

Höyhenpeitteiset opettajamme

Käytössä olevat kanat ovat lemmikkikanoja, joilla on kaikilla nimi kuten millä tahansa lemmikillä. Ne saavat elää vapaata elämää reilun kokoisessa ulkotarhassa. Niiden kanssa vietetään aikaa, joten ne ovat tottuneet käsittelyyn. Sopivuus tehtävään on testattu etukäteen. Kurssit etenevät kanojen ehdoilla ja niiden hyvinvointi on ykkösasia. 

Tipu Lintu Wendy Viilokki  Kannis I Kannis II Tyyris Amalia 

 

Kanojen rodut:
- ayam cemani
- ruskea munintahybridi
- light sussex
- sekarotusia

 

Kursseillamme käytössä olevat kanat tuottavat munia (siltä ei voi välttyä) ja ovat lemmikkejä, joille pyritään tarjoamaan mahdollisimman hyvät mahdollisuudet lajityypilliseen käyttäytymiseen. 

4 tuotetta

Laskeva järjestys
per sivu