Kouluttajakoulutus

Koulutuksen perusteet -kokonaisuuden aikana pääset tutustumaan eläinten oppimisen taustalla vaikuttaviin tieteellisesti tutkittuihin oppimisteorioihin perusteellisesti. Vahvan teoriapohjan antavassa koulutuksessa ei tietenkään unohdeta käytäntöä vaan koulutat sekä omia koiriasi että myöhemmissä vaiheissa myös omia projektiasiakkaita. Koirien lisäksi pääset kouluttamaan myös hevosia ja lampaita. Pääset myös verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia muiden osallistujien kanssa ja jakamaan omaa osaamistasi muille. Yksi koulutuksen isoimmista anneista onkin yhdessä käydyt keskustelut ja koulutuksen teemojen perusteellinen pureskeleminen käytännön kokemusten kautta.
Koulutuksesta on hyötyä ihan kaikille eläinten kanssa päivittäisessä elämässään touhuaville eikä koulutukseen osallistumiselle ole ennakkovaatimuksia! Alan ammattilaisten ohjauksessa syvennät taitojasi ja opit uutta monipuolisesti. Sovellat opittua omassa toimintaympäristössäsi, oli se sitten omien koiriesi kanssa arjen tohinassa tai muita kouluttaessa eri harrastuslajeissa.
 
Alanvaihto edessä? Kouluttajakoulutuksemme antaa erinomaiset valmiudet eläintenkouluttajaksi haluavalle! Koulutuskokonaisuus on nimittäin eläintenkouluttajan ammattitutkintoon valmentavaa koulutusta, joka luetaan oppilaitoksissa hyväksi. Parhaimmassa tapauksessa voit jopa hakeutua suoraan näyttöön!

 

”Kävin kaikki neljä vaihetta intensiivisen ja tehokkaan vajaan kahden vuoden aikana. Koulutuksen alkaessa olin jo aiemmin perehtynyt eläinten kouluttamiseen pintapuolisesti ja olin myös valmentanut agilityä useamman vuoden ajan. Älyttömän antoisasta ja perusteellisesta koulutuksesta sain runsaasti eväitä sekä valmentamiseen että omien koirieni kanssa touhuamiseen! Koulutuskärpänen puraisi koulutuksessa niin, että aiemmin harkinta-asteella ollut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suorittaminen on siirtynyt vahvasti toteutusvaiheeseen ja olen tällä hetkellä oppilaitoksella kirjoilla. Sain käytännössä kaikki koulutussisällöt hyväksiluettua ja sen ansiosta valmistun reippaasti etuajassa. Kouluttajakoulutuksen tiiviissä pienryhmässä tuli naamat ja koirat tutuiksi, ja odotin koulutusviikonloppuja aina innolla. Kävin kaikki neljä vaihetta pitkälti saman porukan kanssa ja samaa ihanaa vertaistukea on edelleen tarjolla, vaikka koulutus onkin jo päättynyt. Suosittelen vahvasti!”

"Elämää suuresti muuttanut kolme vuotta takana. Paljon treeniä, ajatuksia ja keskustelua on mahtunut näihin viikonloppuihin. Koko hinnan ja vaivan arvoinen!"


"Elämää suuresti muuttanut kolme vuotta takana. Paljon treeniä, ajatuksia ja keskustelua on mahtunut näihin viikonloppuihin. Koko hinnan ja vaivan arvoinen!"


"Tämä koulutus olisi pitänyt käydä jo paljon aiemmin, heti ensimmäisen pennun kanssa!" 

 

Koulutus jakautuu neljään vaiheeseen, jotka jakautuvat aihepiireittäin seuraavasti:


VAIHE 1

Seuraava jakso 10.9.-11.12.2022 

Ykkösvaiheessa koulutat omalle koirallesi ennalta määrättyjä taitoja niin, että eläinten oppimisteoria havainnollistuu käytännössä. Pääset myös laajentamaan kokemuksiasi ja käytännön taitoja turvallisten opetushevosiemme ja -lampaidemme kanssa. 

 

Opit
- ehdollistamisteoriat: mitä eroa on klassisella/respondentilla ja operantilla ehdollistamisella
- miten ja minkälaisissa tilanteissa hyödynnät näitä kouluttaessasi
- mitä tarkoitetaan vastaehdollistamisella
- käytöksen vahvistamisen: mitä ovat positiivinen ja negatiivinen vahviste
- käytöksen heikentämisen: mitä ovat positiivinen ja negatiivinen rankaisu
- mitä tarkoittaa ärsykekontrolli/vaikutehallinta
- mitä tarkoittaa tunnekorrelaatiot ja miten ne on huomioitava koulutuksessa
- mitä toiminnan aikaansaamisen keinoja on olemassa
- miten ei-toivottu käytös sammutetaan, ja milloin se ylipäätään on mahdollista
- mitä muita ei-toivotun käytöksen kitkemisen keinoja on
- mitä on vahva käytös ja miten sellainen koulutetaan
- ymmärtämään kouluttajan toiminnan merkityksen 
- siedättämään eläimiä niitä arveluttaviin asioihin
- koulutusrutiinit ja -kirjanpidon 
- pääset kokeilemaan muiden eläinlajien, kuten lampaiden ja hevosten koulutusta 

 

"Tässäpä paras myöhästynyt joululahja itsellesi ja samalla uuden vuoden lupaus oppia jotain todella tärkeää ja hyödyllistä. Meille kaikille, jotka haluamme elää eläimen/eläinten kanssa ja ymmärtää niiden käytöstä. Suosittelen, koska vielä vuosia koulutuksen jälkeen, opin jatkuvasti uusia asioita vain siksi, että tiedän mitä katsoa."

Sanna 53v.

 

Kouluttajat:
- lähipäivät: eläintenkouluttaja Sari Paavilainen (teoria, koirat, hevoset, lampaat, käytäntö)
- verkko-opinnot: eläintenkouluttaja Sari Paavilainen

 

"Vision kouluttajakoulutus on avannut minulle  aivan uuden lähestymistavan koirankoulutukseen, käsityksiini koiran oppimisprosesseista sekä erityisesti omaan käyttäytymiseeni kouluttajana. Osaan katsoa sekä koiraa että kouluttamisprosessia analyyttisemmin ja paremmin käyttäytymisprosessia ymmärtäen. Uutta tietoa on tullut aivan huikea määrä, ja tiedon soveltaminen käytännön tilanteisiin on tullut tutuksi monissa käytännön harjoitustilanteissa.

Oman mielenkiintoisen lisänsä kurssiin antaa mahdollisuus opetella kouluttamaan myös muita eläimiä, kuten hevosia, lampaita ja kanoja. Tämä auttaa näkemään eri eläinlajien kouluttamisen samankaltaisuudet sekä omat erityispiirteet.

Suosittelen lämpimästi kaikille eläinten kanssa toimijoille."

Maija Bragge

 

VAIHE 2

Seuraava jakso 14.1.-14.5.2023

Kakkosvaiheessa koulutat omalle koirallesi tai opetushevosillemme/-lampaille ennalta määrättyjä taitoja niin, että eläinten oppimisteoria havainnollistuu käytännössä. Koirien kanssa jatkamme ykkösvaiheen käytösten kanssa kouluttaen niistä lopulta koirallesi käyttäytymisketjun. Oman koiran lisäksi tässä vaiheessa pääset kouluttamaan myös hevosia ja lampaita.

 

Opit

- mitä tarkoittaa ärsykekontrolli ja miten se käytännössä koulutetaan
- mitä tarkoittaa etuperin ja takaperin ketjuttaminen
- miten käyttäytymisketju koulutetaan
- mikä on käyttäytymisanalyysi
- käyttäytymisen analysointia
- kouluttamisen suunnittelua
- kouluttamisen analysointia
- mitä yhteistä on eri eläinlajien kouluttamisessa
- mitä eroavaisuuksia on eri eläinlajien kouluttamisessa 

 

 

Kouluttajat:
- lähipäivät: eläintenkouluttaja Sari Paavilainen
- verkko-opinnot: eläintenkouluttaja Sari Paavilainen

 

 

"Kerrasta kuntoon tehokas ja eettinen lähestymistapa eläinten kouluttamiseen! Jokaiselle koiraihmiselle aloittelijasta kilpailevaan/kouluttavaan sopiva koulutuspaketti, joka ei jätä ketään kylmäksi. Kouluttajat pitävät huolen että tieto menee perille ja treeni-into lisääntyy koko ajan koulutuksen edetessä!"

Elina Lepistö

 

 

VAIHE 3

Seuraava jakso 17.9.2022 - 18.6.2023 (vaiheet 3&4)

Kolmosvaiheessa keskitytään ihmisen ohjaamiseen ja koirien yleisimpiin ongelmakäytöksiin. Kurssi sisältää teoriaa ja käytännön harjoittelua oman ja muiden kurssilaisten koirien kanssa. Kouluttamista ja ihmisten ohjaamista pääset harjoittelemaan myös kanojen koulutuksen parissa.

 

Opit:
- ratkaisukeskeisen mallin työskennellä kouluttajana, joka joutuu huomioimaan sekä ihmisen että eläimen ja heidän yhteistyönsä
- miten ohjata parhaiten yksilöä
- mitä on huomioitava ryhmän ohjaamisessa
- mitkä ovat koirien yleisimmät ongelmakäytökset
- erilaisia ratkaisumalleja ongelmakäytöksiin
- kouluttamaan käytännössä erilaisia korvaavia käytöksiä ongelmakäytösten tilalle
- muita ratkaisumalleja haastetilanteisiin

 

Kouluttajat:
- eläintenkouluttaja Sari Paavilainen
- eläinlääkäri, eläintenkouluttaja Kristiina Torp 
- eläintenkouluttaja Jessica Aschberg

 

VAIHE 4

Seuraava jakso 17.9.2022 - 18.6.2023 (vaiheet 3&4)

Nelosvaiheessa koulutetaan projektikoirakoita. Aiheet vaihtelevat koirakoiden mukaan ongelmakäytöksistä harrastuslajeihin kurssilaisten toiveiden mukaisesti.

 

Opit:
- miten käytännössä toteuttaa 1-3 vaiheen oppeja asiakkaan kanssa
- mitä kouluttajan ammatti käytännössä on
- miten aikatauluttaa ja ohjata koirakkoa
- miten motivoida asiakas

 

Kouluttajat:
- eläintenkouluttaja Sari Paavilainen
- eläinlääkäri, eläintenkouluttaja Kristiina Torp 
- eläintenkouluttaja Jessica Aschberg

 

 

 

VAIHE 5


Vaiheessa 5 käymme läpi myös eläintenhoitajan ammattitutkinnon, osaamisalana eläintenkouluttaja, loput näytössä tarvittavat tiedot ja valmiudet.

 

Opit:
- taloushallinnon hyödyntämisen
- siivouksesta ja hygieniasta huolehtimisen
- asiakaspalvelutaitoja
- työhyvinvoinnin ylläpitoa
- eläimen hoidon ja ympäristövaatimukset
- ruokintaa ja käsittelyä
- eläintautien ennaltaehkäisyä

 

Kouluttajat:
- eläintenkouluttaja, tradenomi ja yrittäjä Sari Paavilainen

Pidätämme oikeuden päivämäärien muutoksiin. 
 

4 tuotetta

Set Descending Direction
per sivu