Dobopallo 65cm

Alkaen 60,00 €
Varastossa
SKU
65cmdobo

5cm pallo sopii koirille, joiden säkäkorkeus on maksimissaan 55cm. Jos mietit kahden pallokoon välillä valitse koirallesi suurempi. Pitkärunkoiselle koiralle (kuten mäyräkoira) on hyvä valita suurempi pallo koko. Huomioithan palloa tilatessasi sen, että pallon ilmoitettu koko ei tarkoita, että pallo on täyteen puhallettuna 65cm korkea, vaan se on todellisuudessa matalampi.

Tilaustuote, eli toimitusaika on n. 1 vko tilauksestasi. 

Dobopallo, kooltaan 65cm sopii koirille, joiden säkäkorkeus on maksimissaan 55cm. Jos mietit kahden pallokoon välillä valitse koirallesi suurempi. Pitkärunkoiselle koiralle (kuten mäyräkoira) on hyvä valita suurempi pallo koko.

Dobon tarkoituksena on kehittää koiran keskittymiskykyä, ketteryyttä, tasapainoa, vahvistaa koiran (syvää) lihaksistoa ja auttaa koiraa myös venyttämään itseään eli poistaa mahdollisia lihasjännityksiä. Dobo-kurssilla käytetään apuna dobopalloja, joiden käyttö myös auttaa koiraa käyttämään kehoaan tasapuolisesti. Pallot on valmistettu materiaalista, jonka päällä tassut eivät luista ja ne kestävät painoa 400kg. Pallot ovat paksumpaa materiaalia kuin perinteiset 'ihmisten pallot' ja muodoltaan koiralle sopivampia. Koiran kynsi ei mene pallosta läpi, kun kynsiä ei leikata juuri ennen pallon käyttöä. Pallo ei myöskään tyhjene rikkoutuessaan poksahtamalla, vaan hyvin hitaasti puhisten.

Huomioithan palloa tilatessasi sen, että pallon ilmoitettu koko (esim. 65cm) ei tarkoita, että pallo on täyteen puhallettuna 65cm korkea, vaan se on todellisuudessa matalampi. 65cm pallon korkeus vaihtelee ilman määrästä riippuen 50-56cm välillä. Tuo 65cm kokomerkintä on tehtaan asettama, mutta palloa ei käytännössä koskaan ole tarkoitus puhaltaa niin täyteen, että siitä tulee 65cm korkea. 65m pallo sopii esimerkiksi useimmille tollereille ja espanjanvesikoirille.

HUOM! Dobopallo ei ole lelu, harjoitukset tehdään aina palloa tukien.

Dobopalloja valmistetaan kahdesta eri materiaalista: mattapintaisena ja kiiltäväpintaisena. Kiiltäväpintainen ei automaattisesti ole koiran tassujen alla liukkaampi, vaan se on hyvin yksilöllistä, kummasta materiaalista ohjaaja pitää ja kumpi toimii milläkin koiralla mukavammin. 65cm palloissa vihreä väri on kiiltäväpintainen ja muut mattapintaisia.

Koiran lihaksisto tarvitsee toimiakseen paitsi energiaa, ravintoaineita ja happea, mutta myös esteettömän kulun päämääräänsä - lihassoluihin. Ravintoaineiden, energian  ja hapenkuljetusta varten lihaskudoksessa on runsaasti verisuonia. Jos tämä normaali verenkierto lihaksen verisuonistossa jostakin syystä estyy, esimerkiksi rankan harjoittelun tai toispuolisen rasituksen vuoksi,  seurauksena on soluaineenvaihdunnan häiriintyminen ja kuona-aineiden kasaantuminen alueelle. Lopulta alueelle syntyy lihaskovettumia.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Dobopallo 65cm
Arvosana